waarnemingen
links
fotoalbum
meldt iets via twitter
overig
 

zoeken in de site

 

home     contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

website by A&M productions 2006

 

Nieuws

Natuurwerkdag 2013 groot succes
Om 11 uur kwam de laatste zich melden bij de brug. Er werd even kort uitgelegd wat we gingen doen. Daarna verplaatste de groep werkers zich naar werkplek waar het begin van het pad gepland was. De helmen werden passend gemaakt waar het kon en de handschoenen werden uitgereikt.

Bob verdeelde het gereedschap over de ploegen. Daarna was de aanval op een nieuw bospad gestart. Ze mochten zelf de route bepalen hoe het pad zou gaan lopen. Eerst werkten ze verspreid maar daarna begon de groep te herenigen.

Opeens stuiten ze op een dikke omgevallen boom, dit werd een fikse zaagklus. Arda kwam net op tijd om de zagers op de foto te zetten. Het is uiteindelijk gelukt om met man en macht de boom doormidden te zagen. Daarna gingen met veel wrik en schuifkracht de beide boomhelften aan de kant en de doorgang kwam vrij. De scouting ploeg kreeg de smaak te pakken en ging zorgen dat het pad via de makkelijkste route ging lopen.

Om 11:30 was het verzamelen voor de pauze met diverse sappen en koek. Het was even lastig om de werkers naar de kruiwagen te krijgen. Toen ze hoorden dat de koek voor hun was ging er snel een tweede koek er doorheen. Hierna vroegen ze of ze weer door mochten gaan. Het werken ging gewoon vanzelf ze hoefden niet aangespoord te worden. Even over 12 werd het einde van het pad bij de sloot bepaald omdat ze anders op een enorme hout puinhoop terecht kwamen.

We werkten het pad wat bij en er werden takken uit de sloot gehaald die door de storm van de bomen afgerukt waren. Onze jongste Nur heeft drie boompjes geveld. Nu was het verzamelen bij de kruiwagen en het gereedschap werd geteld. We misten nog wat gereedschap, maar dat kwam omdat er een aantal niet konden stoppen. Er werd nog even een groepsfoto gemaakt en de scouting stapte voldaan naar huis.

Op onze vraag hoe ze het vonden kregen we te horen dat ze het leuk was en graag het volgend jaar weer terug wilden komen. Het was een succes volle dag. Het was vlugger gegaan dan we zelf dachten. Bedank harde werkers van de scouting en de bosrandgroep. De wandelaars hebben weer een nieuw bospad erbij.

2013-11-05
Werkdag 27 juli 2013
Alhoewel we morgen waarschijnlijk een heuse hittegolf scoren, trekt het bos zich er niets van aan.

Of zoals Bob al schreef: In mijn tuin is alles flink gegroeid, maar in het bos ook. In mijn korte broek was het van middag een probleem om de bramen ranken en brandnetels zonder letsel te passeren. De beek staat door de lage waterstand voor een groot deel droog met veel hout.Verder heb in mij niet in het bos gewaagd.Jullie lezen meteen wat de aandachtspunten zijn. Het nu schoolvakantie tijd en erg warm weer. Als je komt om te helpen, neem dan wel wat water mee om te drinken.

Verzamelen om 10 uur bij de Moutmolenbrug

2013-07-27
Bob is Bijzondere Buitenaar Januari 2013
Bob, onze vaste en drijvende kracht, is op 15 januari tijdens de Nieuwjaarsbijeenkomst in Almere Buiten benoemd tot Bijzondere Buitenaar, voor zijn verdiensten voor de Bosrandwerkgroep, maar ook voor alle andere Landschapsbeheerprojecten en voor zijn grote inzet voor anderen in de buurt.

Uiteraard een warm proficiat Bob!!!

2013-01-15
Fijne feestdagen en fijn 2013
2012-12-12
Zaterdag weer werkdag November 2012
Aanstaande zaterdag is het weer werkdag, vanaf 10 uur verzamelen bij de Moutmolenbrug.

2012-11-21