waarnemingen
links
fotoalbum
meldt iets via twitter
overig
 

zoeken in de site

 

home     contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

website by A&M productions 2006

 

Nieuws

Aan het eind van het jaar 2014...
2014-12-31
Toneel in de Bosrand Oktober 2014
Onze Bosrand was de afgelopen dagen ook het terrein voor theatervoorstellingen. Theater Groen Gras hield voorstellingen voor leerlingen van de basisschool Aurora in de Seizoenenbuurt. Zij maakten ook deze foto.

2014-10-30
Werkdag 31 mei 2014 ... weer een pad erbij
Bij het verzamelen werd er verteld wat het noodzakelijkste werk was. Tijdens het lopen naar de actie plek gingen de jongens gelijk naar hun boshut.

Fer ging de brandnetels en bramen van de hoofdpad zeisen. Anique, Can en Nur gingen ook het hoofdpad vrij maken van brandnetels en bramen met de kleine snoeischaren. Mark, vader Borkent en Bob gingen het zijpad afmaken. Vanaf het begin werd de aanval op de bramen en brandnetels gedaan tot we op de plek aankwamen waar het pad stopte. Daarna werd er omgeschakeld op boerenverstand om zo simpel mogelijk een uitweg te maken naar een bestaand pad.

Ondertussen hebben de jongens een gewonde jonge vogel ontdekt en deze in een emmer afgevoerd. Volgens is Wilemijn op zoek gegaan naar afval wat niet in het bos thuis hoort. André is met de andere zeis aan de gang om de oprukkende brandnetels en bramen te verwijderen. Toen dat klaar was zijn we verkast naar de begin van de beek om daar even te pauzeren. Hierna zijn we met de paden aan de andere kant van de sloot gaan opknappen.

Het was lastig om de bestaande paden te ontdekken omdat het weer aan het dicht groeien was. We hebben de dicht gegroeide paden gemarkeerd zodat we die bij de volgende keer aan kunnen pakken. We hebben lekker gewerkt en zijn goed opgeschoten.

Er is ook nog wat kreupelhout uit de beek verwijderd. Helaas begint de bosbende weer met eigen bruggen te bouwen. Nu moeten we consequent de beek in de gaten houden.

2014-05-31
Militaire invasie in Bosrand April 2014
Voor half negen stonden André en Bob op de tientonners van de defensie te wachten die uit Ermelo vandaan kwamen. Door een weg ongeval waren ze vertraagd. Toen ze aankwamen vielen ze massaal de bosrand binnen. Alle groepscommandanten gingen ter plekke bekijken wat de werkzaam heden zijn en lieten de soldaten omkleden voor het natte werk. Met hun kleine speciale schepjes gingen ze verspreid de beek in.

Eerst ging het voorzichtig met hun schoenen en laarzen langs de kant maar later namen ze de modder voor lief. Omdat de modder-klei combinatie aan de scheppen bleven plakken probeerde er een het met de hand te doen. Dit gaf zo’n goed resultaat dat de scheppen naar hakken omgebouwd werden. De kluiten die ze er uit hakten werden met de hand op de oever gegooid. Door dat omhoog gooien van de modder werden de soldaten van zelf gecamoufleerd met zwarte vegen en stippen.

Van de grote afgewaaide boom toppen werden delen voor de brug pasklaar gemaakt. Deze moesten met vier tot vijf man vervoerd worden. Ondertussen was er een bezig met waad pak het riet aan het verwijderen. Die schepjes hadden zaag kanten. Onder tussen werd er door een wandelaar een brand gemeld in het beuken bos. De brand in de kuil gaf een behoorlijke hitte af. André heeft maar voor de zekerheid de brandweer gewaarschuwd voordat de brand zich door het bos gaat verspreiden. Een andere groep was bezig op het eiland alle takken en te verzamelen om een vrije speel ruimte te maken. Het werd een grote stapel die later via de nieuwe brug afgevoerd werd. De speciale mobiele snackbar voor de militairen kwam ook even langs. Dit was even een middag pauze. De afvoer sloot en de duiker die eigenlijk door de gemeente schoon en onderhouden moet worden werd ook even onderhanden genomen. De soldaten gingen lopend de afvoer sloot door op zoek naar takken en andere spullen. De duiker werd zo goed als het kon met de slootrekels schoon gemaakt.

Toen de bruggen klaar waren startte operatie afvoer takken en kreupelhout. Dat ging eerst met man kracht tot dat Wilemijn een idee had om de 10tonner van het leger in te zetten. Dit ging gesmeerd en bij de stortplek was de firma donkers gelijk met vrachtauto met kraan al het hout weer aan het inladen. Het militairen waren onvermoeibaar en gingen stug door. Het werk dat ze deden hadden de bosranders minstens een maand gekost. Om 15:30 werd het laatste kreupelhout afgevoerd en het gereedschap geteld en gesorteerd. Nog een laatste groep foto en de 10tonners vertrokken naar Ermelo.

Er is een fantastisch stukje werk afgeleverd en we hopen dat de jeugd geen dammetjes meer maken. Wij zullen waken dat de beek blijft stromen.

2014-04-23
Defensie helpt Bosrandwerkgroep in april 2014
Op 23 april komen militairen van het 45ste uit Ermelo met naar verwachting 30 manschappen helpen in de Bosrand, en gaan de beek weer helemaal uitdiepen, al het kreupelhout verwijderen en -als het weer en de tijd het toelaat- een paar survivalbruggen bouwen met boomstammen om ons "eiland" bereikbaar te maken. Vanaf 8 uur s morgens tot 16-17 uur s middags dus zagen en werken door onze eigen mannen van defensie in het bos. Zij hebben er zin in, wij hebben er zin in, en Bosranders en andere belangstellenden die mee komen kijken zijn welkom! Perfecte actie van Defensie, en van Veronica. Op de foto de voorbespreking met de beide peletonscommandanten van het 45ste.

2014-04-23