waarnemingen
links
fotoalbum
meldt iets via twitter
overig
 

zoeken in de site

 

home     contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

website by A&M productions 2006

 

Werkdagen

De werkdagen voor 2019 zijn op de volgende dagen:

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
26
23
30
geen
25
29
27
31
28
26
30
geen

Bosrandhoek bij Decemberpad vrij maken 30 maart 2019
Waar we vorige keer aan de gang zijn geweest hebben Cees en Bob met de kettingzaag de dikke wilgen gezaagd. Daar gaan we opruimen en verder ruimte maken. Onder de dikke laag klimop lag veel dood hout en levende wilgen takken. Dat maakte het zagen lastig. Omdat we op een hoek werkten waar veel passanten wandelden, werden we vaak aangesproken. Ook de politie maakte een praatje. Helaas hadden ze geen tijd om te helpen. Door het warme weer hebben we vroeg een pauze ingelast. Met het opruimen van de takken werden de mooie wilgen takken apart gelegd, die worden gebruikt om een levende brugleuning te maken. Omstreeks 12 uur zouden we gaan stoppen en het gezaagd hout naar de takkenril transporteren. Fer was niet te stoppen en ging door met zagen. Geraldine kreeg vanuit haar lichaam seintjes dat ze naar huis moest, die was op. Sabeth en Bob bleven slepen en sjorren. We kregen een complimentje van een buurtbewoner die nu zonder problemen lekker kon lopen. Sabeth ging even met een kruiwagen vol met klimop naar een bladkorf die om de hoek zou staan. Dat bleek veel verder uit de buurt dan verwacht. Ondertussen is Fer eindelijk gestopt met zagen en konden we verder de boel opruimen. Toen Sabeth weer terug kwam kon de kruiwagen weer opgeladen worden en gingen we naar huis.

2019-03-30
Wildgroei zaailingen hoek Decemberped 23 Februari 2019
Langs het december pad zijn de platanen vervangen door nieuwe bomen. En boom staat in de verdrukking door zaailingen en krijgt geen kans om lekker door te groeien. Daar hebben we onze energie in gestoken om deze te bevrijden van die last posten. Met zagen en takken scharen gingen we aan de gang. Ieder een nam zn eigen stekje in beslag en de sleepte de oogst aan takken naar de bosrand waar al een takkenril aanwezig is. De hele dikke takken werden op verzoek van Fer apart gelegd om iemand met een open haard te verwennen. We moesten elkaar in de gaten houden omdat er zonder een waarschuwing een flinke tak of kleine boom omging. Om 11 uur hebben we pauze gehouden om even bij te komen. Hierna gingen we door tot iets over twaalven. We verzamelde het gereedschap en we misten een zaag en Sabeth. Deze was erg fanatiek op haar werkplek aan de gang en was niet te stoppen. We hebben haar toen geholpen met het opruimen van haar oogst aan takken. Het was heerlijk werk weer en het was te begrijpen dat ze door ging. Volgende keer gaan we die plek verder afwerken zodat het er weer netjes er uit ziet.

2019-02-23
Nieuwe windvrije plek langs Decemberpad. November 2018
We waren allemaal omstreeks 10 uur bij de afgespr0ken plek bij de witte brug. Op het Decemberpad zochten we naar een geschikte plek voor een luw vrije plek. Bob zag over de kreupelhout wal een mooie plek, Sabeth keek tegen de kreupelhout wal en zag een hoop ellende. We zijn toch gestart en nadat we de eerste takken en afvalhout hadden verwijdert kwam de waarheid aan het licht. De buurt bewoners hadden daar een tuin afval dump plaats gemaakt. Het werk werd meteen stil gelegd en we verkasten 50m verder op. Daar was het lekker werken en de bosrand werd ontmanteld tot een open plek. We begonnen met een pad door de kreupel wal en het veranderde in een kleine balzaal. Ons werk bestond uit zagen, knippen en slepen. Van al de zaag en knip opbrengsten werd een takkenril opgebouwd. Ondanks de lage temperatuur hadden we het niet koud. Om 11:30 zijn we gaan pauzeren. Daarna gingen we afmaken waar we mee bezig waren. Om 12 uur stopte we en werd de kruiwagen opgeladen. Dit was de laatste werk ochtend van dit jaar. Volgend jaar gaan we de luw vrije plek afmaken. Ondanks de slechte weer voorspelling hebben we het goed getroffen.

2018-11-23
Bosrand langs Decemberpad krijgt mooie vorm Oktober 2018
Nadat de vrijwilligers zich verzameld hebben, verplaatsten ze zich naar de werkplek. Omdat we de klus af gingen maken waar we vorige keer mee bezig waren, was er maar een beetje overleg nodig. De mooie beuk moest het middelpunt zijn en al het snoeihout langs de binnenrand als takkenril. De open plek moet goed zichtbaar zijn om Oostblok feestjes te voorkomen. Dat scheelt ons om steeds bij een werkbeurt alle bier blikjes op te ruimen. Er werd fanatiek gezaagd, geknipt en gesleept. Al het hout wat in de weg lag van de Platanen kap moest ook in stukken worden gezaagd en weggesleurd. Met moeite werd er een pauze ingelast. We waren moeilijk te stoppen. De open ruimte begon op een balzaal te lijken. Omstreeks 12 uur waren we klaar en werd het gereedschap verzameld en geteld. Volgende keer gaan we de volgende luw vrije plek maken langs het Decemberpad. We hadden geluk met het weer, maar n kort buitje en een wind vrije plek.

2018-10-27
Windvrije speelse inhammen bosrand langs Decemberpad September 2018
Vandaag was Bob niet als eerste bij het verzamelpunt. Emiel en Geraldine (onze nieuwe vrijwilligster) stonden al te wachten. Even later kwam Fer met een stuk betontegel aan zetten. Toen Anique er was liepen we naar de werkplek. Vanaf het Semesterpad starten we met het opknappen van het bospad. Geraldine kreeg tips en aanwijzingen wat er gedaan moest worden en hoe je het gereedschap moet gebruiken. Ook de anderen kregen wat aanwijzingen en aansturing. Daarna ging het vanzelf en gingen we noest aan het werk. We gingen zo fanatiek aan het werk dat een hond bang was en ons niet wilde passeren. We stopten even het werk en maakte ruim baan voor de wandelaar met hond. Deze laatste had veel moeite om ons te passeren. Daarna kwam er nog een wandelaar met hond die ons bedankte voor het goede werk wat we deden. Daar doen we het voor. Om 11 uur bereikten we de omgevallen boom, het punt waar we de vorige keer stopten met het werk. Het hele pad is nu goed begaanbaar en verbreed. We telden het gereedschap en verkassen naar het Decemberpad. De bosrand is daar kaarsrecht en daar gaan we luwe plekken in maken. Hierdoor wordt de bosrand wat speelser. We zochten een plek die daar geschikt voor is. Eerst even een drinkpauze en daarna de aanval. Eerst ruimte maken door de dode takken en stammen weg te slepen die daar nog liggen van de grote bomenkap. Daarna gingen we de zaailingen en struiken te lijf. Heel langzaam werd de plek kaler en ruimer. Om 12 uur wilden we stoppen en werd er overlegd welke bomen er in de weg stonden en eventueel door Cees omgezaagd gaan worden. Tja, als het woord bomenzagen valt dan is er altijd eentje die even een zaag uit wil proberen. Anique en Bob gingen toen maar die betreffende boom omleggen. Een ingezaagde boom kan je zo niet laten staan. Gelukkig was die niet zo dik. Na het vellen en opruimen werd het gereedschap verzameld en de kruiwagen opgeladen. Volgende keer maken we die plek wat breder en zoeken we een nieuwe plek uit. We hebben die dag geluk met het weer.

2018-09-29