waarnemingen
links
fotoalbum
meldt iets via twitter
overig
 

zoeken in de site

 

home     contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

website by A&M productions 2006

 

Werkdagen

De werkdagen voor 2015 zijn op de volgende dagen:

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
31
28
28
25
30
27
25
29
26
31
28
geen

Landelijke Natuur werkdag
Omdat 4 november de landelijke natuurwerkdag is, hebben we de voorgaande werk ochtend op deze dag gepland. Het speel eiland moet opgeknapt worden voor de kinderen. Deze is bezet met zaailingen waar de kinderen niet door kunnen komen. Op de plek aangekomen pakte ieder zijn gereedschap en ging aan de slag. Alles wat niet dikker dan 10 cm is moest gezaagd of geknipt worden, behalve de hazelaar struiken, die bleven staan. Ook de kersenboom werd bespaart. Op een bepaalt moment lag er zoveel materiaal kris kras op de grond dat de zagers en knippers automatisch slepers werden. Heel langzaam werd er een takkenril langs de sloot kant gevormd. Het eiland werd ook steeds maar meer beloop en speelbaar. Na de pauze gingen we afronden en werden er foto’s gemaakt van het resultaat. Omdat we bij elkaar aan het werk waren was het ook nog een gezellige boel. Toen we met de kruiwagen terug liepen moest Nur nog even stunten. Op 25 november is het de laatste werk ochtend en dan gaan we het eiland afronden. December word niets met al die feest dagen en het koude en slechte weer.

2017-11-04
Werk ochtend verplaatst
Op 4 november is het de landelijke natuur werkdag. In plaats van 28 oktober, gaan op die dag de werkbeurt houden. Graag aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/bosrand Dit is nodig voor de telling als je komt.

2017-10-20
Hooien
Door de vakantie tijd en blessures van vrijwilligers is de opkomst klein. De werkzaamheden bestond voornamelijk uit het opharken en afvoeren van gemaaid gras en riet. Anique en Saberth gingen het maaisel bijeen harken, Bob ging in de bosrand een opening maken om de kruiwagen door te laten. Door de warmte werd er veel gedronken. Om de beurt werd er gewisseld van werkzaamheden. Harken, opprikken en laden en kruien. Om half twaalf ging Sabeth met een vuilniszak het bos in afval en verkoeling zoeken. Omstreeks 13:00 hadden we het maaisel opgeruimd en afgevoerd. We gingen daarna snel naar huis om bij te komen van de warmte.

2017-08-26
Werkbeurt 22 juli
Door de start van de vakantie is er een kleine opkomst. De bomenbrug over de afwatering sloot krijgt een nieuw wegdek. De oprukkende boom zaailingen wordt flink in gesnoeid en uit gedund. Sabeth, Willemijn en Emiel gaan met de zagen en de takkenscharen aan de gang op het eiland. Bob gaat met de zeis aan de gang voor de brug. Als zelfstandige groep gaan we zelfstandig aan de gang. Sabeth verstopt zich bij de andere brug en de rest bleef in de buurt van de start punt van de beek. Sabeth, Willemijn en Emiel maken waar het kon ook kleine takkenrillen van de geknipte en gezaagde zaailingen. Bob maakte van geseisde riet, bagger en plaggen een nieuw dek op de brug. Om half twaalf werd er een drink pauze ingelast, en om half een stopte we omdat we andere afspraken hadden. Het resultaat is goed te zien, het eiland is wat doorzichtiger geworden en de brug wat beter toegankelijker. We zijn met een goed gevoel en voldaan naar huis gegaan.

2017-07-22
Werkbeurt
Deze werkbeurt spitste zich op het maaien van de afvoersloot pad. Het hoge gras hinderde de wandelaars. Omdat Anique bij de Warmoezerij met een bosmaaier gewerkt heeft, is onze bosmaaier meegenomen. Hierdoor kan er maar weinig gereedschap op de kruiwagen. Op de plek aangekomen gingen Sabeth en Wilemijn op het speel eiland de scheuten te lijf. Bij Anique werd de bosmaaiertuig aan gepast en er volgde een opfris cursus omgaan met de bosmaaier. Tijdens het maaien kreeg ze af en toe aanwijzingen en tips. Nur en Bob gingen van het gemaaide gras hopen maken om het later af te voeren. Later ging Nur met een takken schaar Sabeth en Wilemijn helpen. Onder tussen had Sabeth en Wilemijn een kliko en een vernielde houten trapje uit de beek verwijderd. Om half 12 wilden we pauzeren, alleen Anique wilde niet stoppen, die had het erg naar haar zin met de bosmaaier. Na de pauze gingen we het maaisel afvoeren naar de ringslangen hoop. Hier had Nur op gewacht, eindelijk kon ze op de kruiwagen mee rijden om het gras vast te houden. Om half één gingen we het gereed schap verzamelen en de kruiwagen opladen.

2017-06-24