waarnemingen
links
fotoalbum
meldt iets via twitter
overig
 

zoeken in de site

 

home     contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

website by A&M productions 2006

 

Werkdagen

De werkdagen voor 2019 zijn op de volgende dagen:

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
26
23
30
geen
25
29
27
31
28
26
30
geen

Bosrand dunnen, inhammen maken Maart 2018
Vandaag eindelijk een mooie werkdag na de kou. Tijdens het verzamelen komt Simon Speets met zijn éénpersoons vervoer middel kijken wat we zoal doen. Bij de plek aangekomen wordt het werk besproken en Fer wordt naar de Decemberpad gestuurd om de bos toegang vrij te maken. Die was door de grote bomen kap geblokkeerd met rest hout wat niet opgeruimd is. Sabeth en Bob gingen met zagen en snoeien de restanten takken te lijf die achter zijn gebleven door de bomen kap met Cees. Nadat eerst de takken op de takkenril zijn afgevoerd, gingen we de bos zoom uitdunnen. Toen Fer terug kwam ging Bob op het eiland de andere rest takken opruimen die half in de sloot lagen. Tijdens het werk kwam Simon nog even terug om wat foto’s te maken. Om half twaalf pauze mat een drankje naar keuze uit drie smaken. Daarna maakten we de klus af. Nu kunnen de bos bezoekers goed het bos in kijken. Om één uur vertrokken we uit het bos met een goed gevoel. Volgende keer, zaterdag 28 april, gaan we verder met het uitdunnen van de bosrand.

2018-03-31
Bosrand door inhammen uitdunnen januari 2018
Nadat we verzameld waren gingen we naar de werkplek langs de afwatering sloot. Omdat de bosrand kaarsrecht is worden er golfwijze inhammen gemaakt. Hierdoor ontstaan er warme luwte plekken die goed zijn voor de insecten. Tevens wordt het bos wat open en speelser. Iedereen pakte het nodige gereedschap en begon te zagen en knippen. Al het snoeisel werd even apart langs de sloot gelegd voor de veiligheid en werkruimte. Fer had zin om een boom om te zagen die toch op zijn tijd gekapt moest worden. Samen met Bob werd er overlegd wat de juiste val richting was en hoe er gezaagd moest worden. Fer kwam er snel achter dat het voor hem alleen een zware klus ging worden. Fer en Bob gingen samen de klus afmaken. De boom viel precies zoals het gepland was en daarna volgde het takken zagen. Onder tussen waren Anique Sabeth bezig met het snoeien en de opbouw van de takkenril. De overgebleven boom stronk moet later met de kettingzaag aangepakt worden. We hebben een mooi begin gemaakt met een open ruimte en een hoge takkenril. Na de pauze hebben we de plek schoon gemaakt en het gereedschap verzameld. Volgende keer zullen we die open plek vergroten en de klus afronden.

2018-01-27
Landelijke Natuur werkdag November 2017
Omdat 4 november de landelijke natuurwerkdag is, hebben we de voorgaande werk ochtend op deze dag gepland. Het speel eiland moet opgeknapt worden voor de kinderen. Deze is bezet met zaailingen waar de kinderen niet door kunnen komen. Op de plek aangekomen pakte ieder zijn gereedschap en ging aan de slag. Alles wat niet dikker dan 10 cm is moest gezaagd of geknipt worden, behalve de hazelaar struiken, die bleven staan. Ook de kersenboom werd bespaart. Op een bepaalt moment lag er zoveel materiaal kris kras op de grond dat de zagers en knippers automatisch slepers werden. Heel langzaam werd er een takkenril langs de sloot kant gevormd. Het eiland werd ook steeds maar meer beloop en speelbaar. Na de pauze gingen we afronden en werden er foto’s gemaakt van het resultaat. Omdat we bij elkaar aan het werk waren was het ook nog een gezellige boel. Toen we met de kruiwagen terug liepen moest Nur nog even stunten. Op 25 november is het de laatste werk ochtend en dan gaan we het eiland afronden. December word niets met al die feest dagen en het koude en slechte weer.

2017-11-04
Werk ochtend verplaatst i.v.m. Natuurwerkdag 2017
Op 4 november is het de landelijke natuur werkdag. In plaats van 28 oktober, gaan op die dag de werkbeurt houden. Graag aanmelden via https://www.natuurwerkdag.nl/locatie/bosrand Dit is nodig voor de telling als je komt.

2017-10-20
Hooien 26 augustus 2017
Door de vakantie tijd en blessures van vrijwilligers is de opkomst klein. De werkzaamheden bestond voornamelijk uit het opharken en afvoeren van gemaaid gras en riet. Anique en Saberth gingen het maaisel bijeen harken, Bob ging in de bosrand een opening maken om de kruiwagen door te laten. Door de warmte werd er veel gedronken. Om de beurt werd er gewisseld van werkzaamheden. Harken, opprikken en laden en kruien. Om half twaalf ging Sabeth met een vuilniszak het bos in afval en verkoeling zoeken. Omstreeks 13:00 hadden we het maaisel opgeruimd en afgevoerd. We gingen daarna snel naar huis om bij te komen van de warmte.

2017-08-26