waarnemingen
links
fotoalbum
meldt iets via twitter
overig
 

zoeken in de site

 

home     contact

 

 

 

 

 

 

 

 

 

website by A&M productions 2006

 

Werkdagen

De werkdagen voor 2015 zijn op de volgende dagen:

jan
feb
mrt
apr
mei
jun
jul
aug
sep
okt
nov
dec
31
28
28
25
30
27
25
29
26
31
28
geen

Werk ochtend 29 april 2017
Na de verzameling bij de witte brug gingen we naar de begin van de beek. Daar zakte Anique de beek in om het gedumpte hout en de pak reclame folders er uit te vissen. Nur hielp om het aan te pakken en Sabeth verplaatste de takken en stukken hout ver het bos in. Tijdens het baggeren van de beek ontdekte we nog twee pakken reclame folders in de beek. Anique baggerde met haar handen de beek uit en Bob deed dat met de sloot kwezel. Nu er meer water in dat gedeelte is, hopen we dat dit de jeugd ontmoedigd om een dam te maken. Daarna gingen we op zwerf afval jacht in de omgeving. Om elf uur even een drink pauze. We kregen van twee wandelaars een bedankje voor de werkzaamheden die we deden. Omdat we nog vijf nestkastjes moeten ophangen gingen we kijken aan welke boom we ze gaan ophangen. Om de boom werd de begroeiing aangepakt om bij de volgende weekbeurt ze op te kunnen hangen. Nur gaf de betreffende boom een mooie groene stip zodat we die straks makkelijk terug kunnen vinden. Daarna was het tijd om het gereedschap schoon te maken. Sabeth bracht met de kruiwagen de natte kranten naar de dump plaats. Na het opladen van de kruiwagen gingen we via het bruine terug naar huis met Nur er boven op.

0000-00-00
Verslag werkdag mei
Om 10 uur verzamelden we bij de witte brug. Daar werden de laatste ontwikkelingen van de bosrandwerkgroep besproken.

Omdat het een kleine groep was, wilde we eerst de bos paden verbreden die overwoekerd werden door de bramen ranken en brandnetels. Petra wilde wel een het zeisen proberen. Na een spoed cursus had Petra de slag te pakken.

Emiel was ook aan het seizen en de rest was aan het knippen en opruimen. Bart had vroeger ook gezeisd en ging proberen of hij de slag kon pakken. Om 11:30 waren de twee paden zo goed als af en kleine Nur luide de pauze tijd in.

Bob vond dat er voldoende gedaan was maar hij had niet op de harde kern gerekend. Ze vonden dat we niet eerder klaar waren of de beek moet weer stromen. Bob en Petra ruimde de rest op en controleerde of er niet per ongeluk gereedschap was achter gelaten. De anderen gingen met het schonen van de beek. Anique en Nur stonden in de beek en de rest trokken al de takken op de kant. Ook werd er met sloothekels de gestorte klei er uit getrokken. De grote takken en ander groot hout werd met de kruiwagen ver van de beek afgevoerd om daar de volgende keer een kreupel pad te maken. Nur was lekker met een touw langs de slootkant aan het abseilen.

Om 13:00 werd het gereedschap geteld en opgeladen. We hebben lekker gewerkt met goed weer. Bob had thuis nog een lekkere klus om al het gereedschap modder vrij te maken en in te vetten. Maar de buurtbewoners kunnen weer goed lopen en de beek stroomt.

0000-00-00
Werkdag November
Zaterdag 28 november is de -alweer laatste- werkdag van dit jaar.... om 10 uur verzamelen bij de Moutmolenbrug, en trek laarzen aan, want het is erg nat...

2015-11-25
IJsvogelwand aangelegd
Bij de uitloop van de beek hebben we het gereedschap uitgestald. Anique, Nur, Sabeth en Emiel gingen met takken en snoeischaren de paden met brandnetels en bramen ranken te lijf. Fer, Mark en André pakten de zeisen om daarmee de paden te verbreden van het opdringerig groen.

Renze, Leo en Bob pakten de steek schoppen en de takkenschaar om met de ijsvogelwand te beginnen. Eerst werd er een geschikte plek gezocht die aan de ene kant hufterproef moest zijn en aan de andere kant goed verborgen om de ijsvogel bescherming te bieden. Met de steekschoppen werd de slootkant afgestoken en de grond op de kant verplaatst. Met de sloothekel trokken ze de overtollige grond uit de sloot. Leo heeft in tussen met de takkentruc aardig wat takken verzameld om de ijsvogelwand te verbergen. Intussen heeft Anique ook nog wat takken uit de beek verwijderd.

Om half twaalf zijn we gaan pauzeren. Hierna zijn we de werkzaamheden gaan afronden en het gereedschap gaan controleren. Volgende keer gaan we kijken hoe de ijsvogelwand zich heeft gehouden en het afmaken om de ijsvogel volgend jaar naar deze plek te lokken. We gaan ook het zijpad aanpakken waar we niet aan toe zijn gekomen. Het was een geslaagde ochtend.

2015-06-25
Werkdag...
De werkdag in april is uitgesteld omdat heel veel mensen niet aanwezig konden zijn, dus nu gaan we op 2 mei a.s. aan de slag

Verzamelen is als vanouds om 10 uur op de Moutmolenbrug, we gaan door tot ca. 12:30 uur. Werkzaamheden zijn bramen snoeien, beek opruimen, verder afval opruimen en ...

We zien jullie graag...

2015-04-28